Bantam

 

Vi kender i dag en dværghøne, der rummer mange tydelige og overordentlig attraktive kendetegn. Formen på Bantam som helhed unik, rund i alle dele, kendetegnet for en Bantam hane er den flotte hale, med brede sadelfjer, samt kvikt hoved, de store, livlige øjne, den fintperlede rosenkam og de runde, renthvide øreskiver.

Bantam er sammenlignet med andre racer ganske enestående, med sin frimodighed, sin kækhed og livlige væsen er karakteristiske race egenskaber. Samspillet mellem disse gør, især i hanen enestående i en aura af adel, stolthed og storhed.

Vi vil altså bringe denne lille, attraktive og altid med et livligt temperament velsignede dværghøne med det fortrolige væsen frem for interesserede opdrættere. Den forekommer i mange forskellige farver. I dag er der anerkendt Bantam i 16 farveslag i Danmark. Disse er hvid, sort, gul, blårandtegnet, vildfarvet, guldhalset, blåguldhalset, sølvhalset, orangehalset, hvid sort columbia, gul sort columbia, gråstribet, sort sølv brystet, guld sort porcelænsfarvet, gul hvid porcelænsfarvet, sort hvidplettet, rødsadlet. Dog er der i udlandet anerkendt flere farver. Vi ønsker at introducere de forskellige farver gradvist her, vil man have en nøjere beskrivelse af racen og de forskellige farve varieteter, kan det anbefales at købe Skandinavisk Fjerkræ Standard.

en levende hobby