Bantam Sølvhalset

Sølvhalset
Hane
Hoved: sølvhvidt. Halsbehæng: sølvhvid med sort ribstribe der ikke må bryde den sølvhvide rand. Ryg: sølvhvid. Sadelbehæng: sølvhvid med sort ribstribe  der ikke må bryde den sølvhvide rand. Hale: grønglinsende sort. Skuldre og vingebuer: sølvhvid. Vingebånd: grønglinsende sort. Vingefjer 1. rk.: sort med en smal sølvhvid rand på yderfane.
Vingefjer 2. rk.: nederste halvdel af yderfanen sølvhvid med sort spids, resten sort, så den foldede vinge viser et sølvhvidt vingespejl.
Forhals, bryst, bug/lår, og bagparti: sort.
Høne
Grundfarve: sølvgrå. Hoved:  sølvgrå. Halskrave: sølvhvid med sort ribstribe, som ikke må bryde den sølvhvide rand. Ryg og haledækfjer: sølvgrå med en tæt sort risling, og sart lys nervetegning. Hale: gråsort, de øverste halefjer let tegnet som overfarven. Skuldre, vingebuer og vingebånd: sølvgrå med en tæt sort risling, og sart lys nervetegning. 
Vingefjer 1. rk.: gråsort med rislet sølvgrå rand på yderfane.
Vingefjer 2. rk.: sølvgrå med tæt sort risling, så den foldede vinge falder godt ind med den øvrige overfarve. Inderfanen gråsort. Forhals: mørk laksefarvet. Bryst: laksefarvet. Bug/lår og bagparti: gråsort.
Dunfarve: grå. Øjne: orangerøde. Næb: lys hornfarvet,
Løb og tæer: hvide, negle lys hornfarvet.

en levende hobby